آنچه در موردکبد چرب باید بدانید -- "منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است." -- 21 شهریور 1391
آیا مصرف ماست تاثیر خاصی در بهبود سلامتی دارد؟ -- "در حالی که در توصیه‌های غذایی بر مصرف محصولات لبنی تاکید می‌شود نتایج یک مطالعه جدید نشان ..." -- 01 خرداد 1394
تب مالت، بیماری با منشأ غذایی -- "بیماری بروسلوز یا تب مالت یک بیماری بومی در ایران است" -- 28 ارديبهشت 1394
چالش هاي پيش روي آزمايشگاه هاي همكار غذا و دارو -- "جهت دریافت اصل مقاله با موضوع چالش هاي پيش روي آزمايشگاه هاي همكار غذا و دارو لینک ذیل را ..." -- 06 تیر 1396
خطرات جیوه موجود در غذا های دریا -- "نتایج بدست آمده در یک بررسی  نشان می‌دهد جیوه موجود در غذاهای مختلف می‌ییتواند با ..." -- 21 شهریور 1391
خطرات قزل آلای پرورشی -- "قزل آلای پرورشی ممکن است سرطانزا باشد !" -- 12 بهمن 1394
سرطان کبد با مصرف رنگ خوراکی و سموم سبزیجات -- "دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران هشدار داد" -- 23 تیر 1394
گوجه فرنگی ، پای ثابت سفره سلامت ایرانیان -- "بخش اصلی گیاه گوجه فرنگی را میوه آن تشکیل می‌دهد که به صورت خام یا پخته در انواع سس‌ها، ..." -- 02 خرداد 1394
نعناع و طراوت پوست -- "مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد نعناع در زیبایی و طراوت‌ پوست و مو نقش مهم و به سزایی ..." -- 21 شهریور 1391
نقش پروتئین های گوشت در کاهش پوسیدگی دندان -- "تحقیقات نشان می دهد که یک نوع اسید آمینه به نام L-arginine، پلاک های بیماری زا و بیوفیلم ..." -- 21 شهریور 1391

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

 

از سال 1383 یعنی زمانی که معاونت  غذا و داروی وزارت بهداشت (سازمان فعلی غذا و دارو) در راستای اجرای مواد یک و ۲۴ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب سال ۱۳۳۴ و جزء الف بند ۱۱ و بندهای ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱۶، ۱۷ ماده یک قانون تشکیلات و وظایف بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مصوب سال ۱۳۶۷ و ماده ۱۰ آئین نامه اجرایی ماده ۷ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب ۱۳۴۷ و به منظور واگذاری بخش از امور نظارتی خود به بخش غیر دولتی تصمیم به صدور مجوز تاسیس و بهره برداری آزمایشگاههای همکار و مجاز  کنترل مواد اولیه و فرآورده های خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، دارویی نمود شاید کمتر کسی تصور می کرد که هم اکنون تعداد این آزمایشگاهها در سراسر کشور به 160 واحد برسد و بخش بزرگی از فعالیت های آزمایشگاهی  کنترل غذا و دارو در سراسر کشور توسط این آزمایشگاهها انجام شود. این در حالی است که تاسیس چنین مراکزی مستلزم صرف هزینه های سنگین توسط موسسان آن برای تجهیز و راه اندازی آن بوده، بدون اینکه تسهیلاتی برای راه اندازی چنین مراکزی در نظر گرفته شود.

 

البته  قبل از شروع این حرکت در وزارت بهداشت، بعنوان  تنها متولی  نظام  بهداشت و سلامت کشور ، تعدادی از آزمایشگاهها با کسب پروانه از سازمان استاندارد، فعالیت هایی را در زمینه آزمون  تطبیق ویژگی های استاندارد بر روی محصولات خوردنی و آشامیدنی انجام می دادند که به نظر می رسید با ورود وزارت بهداشت به  این عرصه ، نحوه صدور پروانه های تایید صلاحیت آزمایشگاههای همکارو آکرودیته  یکسان سازی شده  وبا محوریت وزارت بهداشت و همکاری سازمان ملی استاندارد این گونه از خدمات بهداشتی که از جمله وظایف قانونی  وزارت بهداشت می باشد، ساماندهی و به درستی توسط بخش خصوصی به مردم ارائه شود، موضوعی که پس از گذشت چندین سال بحث و تبادل نظر و به رغم امضای تفاهم نامه  چند ماه پیش وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد، هنوزبه سرانجام مطلوب نرسیده است. ادامه این موازی کاری ها  سبب شده تا از یک سو  ضمن تحمیل هزینه های اضافی به واحد های تولیدی ، بعضا بررسی ویژگیهای بهداشتی مواد خوردنی و آشامیدنی با ابهاماتی همراه باشد که بعنوان مثال می توان به مورد اخیر مربوط به  کنترل بهداشتی آب های معدنی و  نوشیدنی های انرژی زا اشاره کرد. از سوی دیگر در این میان وجود برخی موازی کاری ها شرایط را برای تعدای از آزمایشگاهها فراهم کرد  تا با کسب مجوز از سازمان های مختلف و به بهانه تاسیس شعبه ویا گسترش فعالیت دردیگر شهر ها، با تاسیس آزمایشگاهها در شهرستان های مختلف به نوعی شبکه خصوصی آزمایشگاهی به راه بیاندازند وبدین ترتیب  به رغم حضور تعدا زیادی از متخصصان  با تجربه در شهر های مختلف کشور تاحدودی شرایط ارائه خدمات را برای این دسته از افراد سخت تر کنند  به نحوی که برخی از همکاران به دلیل پوشش گسترده شبکه های آزمایشگاهی خصوصی  در منطقه فعالیتشان و بعضا حمایت های احتمالی برخی از سازمان ها از این شبکه های آزمایشگاهی، از حد اقل نمونه های ارسالی برخوردار بوده و در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند. بدین ترتیب به نظر می رسد که تنها راه ارائه صحیح خدمات بهداشتی در عرصه کنترل مواد و فرآورده های خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، دارویی توسط آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده، اجرای تفاهم نامه فی مابین وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد و استفاده یکسان و بهینه از خدمات کلیه آزمایشگاههای دارای پروانه فعالیت می باشد تا بدین ترتیب با پیشگیری از تشکیل رانت های آزمایشگاهی و فراهم شدن شرایط کار برای همه همکاران متخصص ، سلامت  مواد و فرآورده های خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، دارویی بیش از پیش تضمین شود و تولید کنندگان این دسته از محصولات نیز هزینه کمتری را بابت کنترل محصولاتشان پرداخت نمایند. 

 

منبع فود پرس

مطالب پربازدید

01.12.2018

ضرورت کنترل اسید های چرب

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی روغن ها و

+ مشاهده

18.11.2015

آزمایشگاههایی که سلامت

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

+ مشاهده

24.05.2015

چراغ راهنمای غذایی

چراغ راهنمای غذایی  وزارت بهداشت 

+ مشاهده

23.05.2015

همان روز بپزید، همان روز

طی سال‌های اخیر وقوع مسمومیت‌ها و بیماری‌های

+ مشاهده

21.05.2015

اهمیت شناسایی رنگ های

آشنایی با انواع رنگ های مصنوعی و بررسی موارد

+ مشاهده

18.05.2015

راز سلامت در چای سبز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز و چای سیاه

+ مشاهده

پربیننده ترین مطالب

راز سلامت در چای سبز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز و چای سیاه ...

+ مشاهده

آزمایشگاههایی که سلامت ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

+ مشاهده

آنچه در موردکبد چرب باید ...

منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است.

+ مشاهده

زندگی با سلامتی

ضرورت کنترل اسید های چرب ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی روغن ها و ...

چالش هاي پيش روي ...

جهت دریافت اصل مقاله با موضوع چالش هاي پيش روي ...

راز طول عمر و خاصیت جوان ...

راز طول عمر و خاصیت جوان کنندگی ژل رویال (Royal ...

خطرات قزل آلای پرورشی

قزل آلای پرورشی ممکن است سرطانزا باشد !

آزمایشگاههایی که سلامت ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

سرطان کبد با مصرف رنگ ...

دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران ...

کاهش دردهای عصبی دیابتی ...

رژيم غذايی گياهی ، درد عصبی ديابتی ها را کاهش می ...

آلودگی پرتقال٬ ليموترش و ...

به گفته مدیر کل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ...

Scroll to top