آنچه در موردکبد چرب باید بدانید -- "منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است." -- 21 شهریور 1391
آیا مصرف ماست تاثیر خاصی در بهبود سلامتی دارد؟ -- "در حالی که در توصیه‌های غذایی بر مصرف محصولات لبنی تاکید می‌شود نتایج یک مطالعه جدید نشان ..." -- 01 خرداد 1394
تب مالت، بیماری با منشأ غذایی -- "بیماری بروسلوز یا تب مالت یک بیماری بومی در ایران است" -- 28 ارديبهشت 1394
چالش هاي پيش روي آزمايشگاه هاي همكار غذا و دارو -- "جهت دریافت اصل مقاله با موضوع چالش هاي پيش روي آزمايشگاه هاي همكار غذا و دارو لینک ذیل را ..." -- 06 تیر 1396
خطرات جیوه موجود در غذا های دریا -- "نتایج بدست آمده در یک بررسی  نشان می‌دهد جیوه موجود در غذاهای مختلف می‌ییتواند با ..." -- 21 شهریور 1391
خطرات قزل آلای پرورشی -- "قزل آلای پرورشی ممکن است سرطانزا باشد !" -- 12 بهمن 1394
سرطان کبد با مصرف رنگ خوراکی و سموم سبزیجات -- "دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران هشدار داد" -- 23 تیر 1394
گوجه فرنگی ، پای ثابت سفره سلامت ایرانیان -- "بخش اصلی گیاه گوجه فرنگی را میوه آن تشکیل می‌دهد که به صورت خام یا پخته در انواع سس‌ها، ..." -- 02 خرداد 1394
نعناع و طراوت پوست -- "مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد نعناع در زیبایی و طراوت‌ پوست و مو نقش مهم و به سزایی ..." -- 21 شهریور 1391
نقش پروتئین های گوشت در کاهش پوسیدگی دندان -- "تحقیقات نشان می دهد که یک نوع اسید آمینه به نام L-arginine، پلاک های بیماری زا و بیوفیلم ..." -- 21 شهریور 1391

منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است.


به گفته یک فوق تخصص گوارش و کبد: بیماری کبد چرب در افراد چاق، مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا، پرخور و کم تحرک ایجاد می‌شود

این عارضه درحال حاضرنسبتا شایع بوده و روزبه روزدربیماران مزمن کبدی رو به افزایش است.
دکتر سیدمیرزایی با اشاره به شیوع این بیماری تصریح کرد: شیوع کبد چرب در جوامع مختلف متفاوت است، براساس آمارها شیوع کبد چرب هفت تا 9 درصد در کشورهای غربی و 1.2 درصد در ژاپن گزارش شده است که البته این آمار بیانگر درصد واقعی کبد چرب نیست و شیوع واقعی آن بالاتر از این میزان است.


این فوق‌تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه بیماری کبد چرب در بیش از 90 درصد موارد فاقد علامت است، تاکید کرد: این بیماری در کسانی که عوامل خطر پیدایش کبد چرب را دارند مانند افراد چاق، مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا و بی‌تحرک ایجاد می‌شود؛ ضمن اینکه چاقی، پرخوری، کم تحرکی، افزایش چربی خون و وجود بیماری‌هایی مانند دیابت و فشار خون بالا ازعوامل اصلی ایجاد کبد چرب محسوب می‌شوند.


وی گفت: در بیشتر موارد پزشک در بررسی آزمایشگاهی، سونوگرافی یا سی‌تی‌اسکن که به علل دیگر انجام می‌شود، به پدیده کبد چرب پی می‌برد. بنابراین باید افراد پرخطر به پزشک مراجعه و چکاپ‌های لازم را انجام دهند.


سیدمیرزایی افزود: البته در پاره‌ای از موارد فرد به ندرت از ضعف، خستگی و احساس سنگینی و فشار در ناحیه فوقانی و راست شکم شکایت می‌کند، به ویژه این علائم در مواردی که کبد چرب سریع ایجاد شده باشد بیشتر بروز می‌کند.


این فوق‌تخصص گوارش و کبد در پاسخ به این سوال که بیشترین مبتلایان به کبد چرب چه سنینی هستند؟ بیان کرد: بیشترین شیوع بیماری کبد چرب در افراد بالای 30 سال و در خانم‌ها است، اما متاسفانه اخیرا رشد عجیبی در سنین پایین‌تر و حتی کودکان پیدا کرده است.


وی درباره دلایل کاهش سن کبد چرب یادآوری کرد: افزایش مصرف غذاهای چرب و آماده، عدم فعالیت مناسب و گسترش زندگی ماشینی از علل این امر هستند، از این رو در حال حاضر با افزایش میل افراد جامعه به استفاده از غذاهای آماده و تغییر الگوهای زندگی به سمت کاهش تحرک و عادات نادرست غذا خوردن، میزان ابتلا به کبد چرب افزایش یافته است.
سیدمیرزایی ادامه داد: با افزایش چاقی در کودکان، احتمال شیوع کبد چرب در آنها نیز روز به روز بیشترمی‌شود. همچنین مصرف برخی داروها نیز می‌تواند باعث رسوب چربی در کبد شود ضمن اینکه کاهش سریع وزن در کسانی که قبلا به چاقی مبتلا بوده‌اند هم می‌تواند این عارضه را در پی داشته باشد.


این فوق‌تخصص گوارش و کبد اظهار کرد: در زمینه برخی بیماری‌های مزمن از جمله کولیت زخمی نیز کبد چرب گزارش شده است. البته در مواردی هم هیچ علت یا بیماری زمینه‌ای برای کبد چرب پیدا نمی‌شود، بنابراین فردی که دارای آنزیم‌های کبدی افزایش یافته در آزمایشات است و هیچ علتی برای آن پیدا نمی‌شود، باید به فکر کبد چرب باشد.
وی به راه‌های درمان کبد چرب اشاره و بیان کرد: درمان کبد چرب تنها انجام ورزش منظم، اصلاح شیوه تغذیه و رفع علت زمینه‌ای است، به علاوه چاقی، دیابت یا افزایش چربی خون نیز باید کنترل شوند.


سیدمیرزایی تاکید کرد: به افراد مبتلا به کبد چرب توصیه می‌شود حداقل پنج مرتبه در هفته و هر بار ۲۰ دقیقه پیاده‌روی یا دو آهسته انجام دهند و بیشتر میوه‌جات کم‌قند، فیبرها و سبزیجات را مصرف کنند.


وی در پایان با اشاره به اینکه همکاری بیمار جهت درمان کبد چرب بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: افراد چاق باید وزن خود را به طور تدریجی کاهش دهند؛ زیرا کاهش سریع وزن باعث تشدید کبد چرب می‌شود. ضمن اینکه اغلب بیماران به ویژه آنها که دارای بیماری زمینه‌ای ایجاد کننده کبد چرب هستند نیاز به درمان دارویی دارند. البته بازهم باید هشدار داده شود که بیماران باید از مصرف خودسرانه دارو در این زمینه پرهیز کنند

مطالب پربازدید

18.11.2015

آزمایشگاههایی که سلامت

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

+ مشاهده

24.05.2015

چراغ راهنمای غذایی

چراغ راهنمای غذایی  وزارت بهداشت 

+ مشاهده

23.05.2015

همان روز بپزید، همان روز

طی سال‌های اخیر وقوع مسمومیت‌ها و بیماری‌های

+ مشاهده

21.05.2015

اهمیت شناسایی رنگ های

آشنایی با انواع رنگ های مصنوعی و بررسی موارد

+ مشاهده

18.05.2015

راز سلامت در چای سبز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز و چای سیاه

+ مشاهده

19.12.2012

خواص سویا

آیا سویا می‌تواند جایگزینی سالم برای گوشت باشد؟

+ مشاهده

پربیننده ترین مطالب

راز سلامت در چای سبز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز و چای سیاه ...

+ مشاهده

آزمایشگاههایی که سلامت ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

+ مشاهده

آنچه در موردکبد چرب باید ...

منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است.

+ مشاهده

زندگی با سلامتی

چالش هاي پيش روي ...

جهت دریافت اصل مقاله با موضوع چالش هاي پيش روي ...

راز طول عمر و خاصیت جوان ...

راز طول عمر و خاصیت جوان کنندگی ژل رویال (Royal ...

خطرات قزل آلای پرورشی

قزل آلای پرورشی ممکن است سرطانزا باشد !

آزمایشگاههایی که سلامت ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

سرطان کبد با مصرف رنگ ...

دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران ...

کاهش دردهای عصبی دیابتی ...

رژيم غذايی گياهی ، درد عصبی ديابتی ها را کاهش می ...

آلودگی پرتقال٬ ليموترش و ...

به گفته مدیر کل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ...

چراغ راهنمای غذایی ...

چراغ راهنمای غذایی  وزارت بهداشت 

Scroll to top