آنچه در موردکبد چرب باید بدانید -- "منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است." -- 21 شهریور 1391
آیا مصرف ماست تاثیر خاصی در بهبود سلامتی دارد؟ -- "در حالی که در توصیه‌های غذایی بر مصرف محصولات لبنی تاکید می‌شود نتایج یک مطالعه جدید نشان ..." -- 01 خرداد 1394
تب مالت، بیماری با منشأ غذایی -- "بیماری بروسلوز یا تب مالت یک بیماری بومی در ایران است" -- 28 ارديبهشت 1394
چالش هاي پيش روي آزمايشگاه هاي همكار غذا و دارو -- "جهت دریافت اصل مقاله با موضوع چالش هاي پيش روي آزمايشگاه هاي همكار غذا و دارو لینک ذیل را ..." -- 06 تیر 1396
خطرات جیوه موجود در غذا های دریا -- "نتایج بدست آمده در یک بررسی  نشان می‌دهد جیوه موجود در غذاهای مختلف می‌ییتواند با ..." -- 21 شهریور 1391
خطرات قزل آلای پرورشی -- "قزل آلای پرورشی ممکن است سرطانزا باشد !" -- 12 بهمن 1394
سرطان کبد با مصرف رنگ خوراکی و سموم سبزیجات -- "دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران هشدار داد" -- 23 تیر 1394
گوجه فرنگی ، پای ثابت سفره سلامت ایرانیان -- "بخش اصلی گیاه گوجه فرنگی را میوه آن تشکیل می‌دهد که به صورت خام یا پخته در انواع سس‌ها، ..." -- 02 خرداد 1394
نعناع و طراوت پوست -- "مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد نعناع در زیبایی و طراوت‌ پوست و مو نقش مهم و به سزایی ..." -- 21 شهریور 1391
نقش پروتئین های گوشت در کاهش پوسیدگی دندان -- "تحقیقات نشان می دهد که یک نوع اسید آمینه به نام L-arginine، پلاک های بیماری زا و بیوفیلم ..." -- 21 شهریور 1391

بخش اصلی گیاه گوجه فرنگی را میوه آن تشکیل می‌دهد که به صورت خام یا پخته در انواع سس‌ها، سوپ،سالاد و انواع مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد‌...

 

 

دکتر ابراهیم جوان:

بخش اصلی گیاه گوجه فرنگی را میوه آن تشکیل می‌دهد که به صورت خام یا پخته در انواع سس‌ها، سوپ،سالاد و انواع مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد‌. اغلب مردم  گوجه‌فرنگی را در هنگامی که رنگ آن قرمزشده است مصرف می‌کنند و کمتر از میوه سبز آن استفاده می‌شود‌. 

بیش از 90 درصد از این گیاه را آب تشکیل می‌دهد و مابقی آن شامل پروتئین، چربی، قندهای مختلف از جمله گلوکز و فروکتوز، ویتامین‌های آ، ث، کا، تیامین، ریبوفلاوین، پانتوتنیک اسید، اسید فولیک، ‌ویتامین ای، اسید آمینه‌های ضروری، املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، مس، منگنز، کبالت، روی و آرسنیک است و به تازگی نیز وجود ید در گوجه‌فرنگی گزارش شده است‌. 

راز رنگ قرمز

لیکوپن از جمله رنگدانه‌های معروف گوجه فرنگی است که از خانواده کاروتنوئیدهاست و موجب قرمزشدن رنگ گوجه فرنگی می‌شود و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.به گفته دکتر آرش رشیدی ، عضو هیأت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور،گوجه فرنگی و هر محصولی که از آن به دست می‌آید نظیر انواع رب،سس و آب گوجه فرنگی ، به شرط رعایت نکات ایمنی در تولید آنها از ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی برخوردار است. پژوهش‌های انجام شده در دانشگاه هاروارد بر روی 40 هزار زن آمریکایی در طی هفت سال نشان داد زنانی که هفت بار در هفته غذاهای حاوی گوجه فرنگی مصرف کرده‌اند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در آنها 30 درصد کمتر از افرادی بود که یک‌بار در هر هفته گوجه فرنگی خورده‌اند. همچنین بررسی‌های جدید حاکی است افرادی که در هفته دو بار غذاهای تهیه شده با گوجه فرنگی و حتی سس گوجه فرنگی مصرف می‌کنند از خواص پیشگیرانه گوجه فرنگی بهره‌مند خواهند شد.

به گفته پژوهشگران  این گیاه سرشار از ویتامین سی و ای است که هر کدام از این ویتامین‌ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. پژوهش‌های اخیر همچنین نشان داد که مصرف مداوم گوجه فرنگی  خطر سرطان پروستات را در مردان30 درصد کاهش می‌دهد و البته تحقیقات دیگر حاکی از کاهش خطر سرطان‌های معده و ریه در صورت مصرف گوجه فرنگی است.

 به نظر می‌رسد که به دلیل ارزش غذایی بسیار بالای این محصول و همچنین عرضه آن به قیمت مناسب،این ماده غذایی توانسته است طی سال‌های اخیر از جایگاه ویژه‌ای در سبد غذایی خانواده‌های ایرانی برخوردار شود.

 

مطالب پربازدید

01.12.2018

ضرورت کنترل اسید های چرب

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی روغن ها و

+ مشاهده

18.11.2015

آزمایشگاههایی که سلامت

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

+ مشاهده

24.05.2015

چراغ راهنمای غذایی

چراغ راهنمای غذایی  وزارت بهداشت 

+ مشاهده

23.05.2015

همان روز بپزید، همان روز

طی سال‌های اخیر وقوع مسمومیت‌ها و بیماری‌های

+ مشاهده

21.05.2015

اهمیت شناسایی رنگ های

آشنایی با انواع رنگ های مصنوعی و بررسی موارد

+ مشاهده

18.05.2015

راز سلامت در چای سبز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز و چای سیاه

+ مشاهده

پربیننده ترین مطالب

راز سلامت در چای سبز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز و چای سیاه ...

+ مشاهده

آزمایشگاههایی که سلامت ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

+ مشاهده

آنچه در موردکبد چرب باید ...

منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است.

+ مشاهده

زندگی با سلامتی

ضرورت کنترل اسید های چرب ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی روغن ها و ...

چالش هاي پيش روي ...

جهت دریافت اصل مقاله با موضوع چالش هاي پيش روي ...

راز طول عمر و خاصیت جوان ...

راز طول عمر و خاصیت جوان کنندگی ژل رویال (Royal ...

خطرات قزل آلای پرورشی

قزل آلای پرورشی ممکن است سرطانزا باشد !

آزمایشگاههایی که سلامت ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

سرطان کبد با مصرف رنگ ...

دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران ...

کاهش دردهای عصبی دیابتی ...

رژيم غذايی گياهی ، درد عصبی ديابتی ها را کاهش می ...

آلودگی پرتقال٬ ليموترش و ...

به گفته مدیر کل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ...

Scroll to top